Napelem rendszer árak 2019

Általában az első kérdés a napelemes rendszereknél, hogy mennyibe kerül és mikor térül meg. Erre akkor lehet pontosan válaszolni, ha a napelemes cég is felteszi a szükséges kérdéseket és az azokra kapott válaszok után lehet mondani egy hozzávetőleges összeget és megtérülési időt. Természetesen lehet találni napelemes csomag árakat az interneten, de azok egy hozzá nem értőnek még túl sokat nem mondanak, sőt, néha csalódást is okozhat, mert a helyszíni felmérés során kiderül, hogy más konstrukció szükséges.

Napelem árak alakulása 2019-ben:

A 2019-es év eleje, de igazából a 2018 év vége, hozott egy kis változást a napelem árak tekintetében is. Az Európai Unió megszüntette a kínai napelemekre 5 éve érvényben lévő dömping- és szubvencióellenes szabályozását, azaz ismét szabadon és vámmentesen értékesíthetik a kínai gyártók a napelemeiket Európában. Ráadásul egy 2018 májusában hozott kínai kormánydöntés miatt közel 30 gigawattnyi kapacitásuk szabadul fel, melyeknek új piacot kell találniuk.

kínai napelem dömpingNéhány évvel ezelőtt túl magasan tartották a napelem árakat. A piac 2018-ban kiegyenlítettnek látszott és stabilnak, de tény hogy ez a versenyhelyzet a kínai napelemekkel valamelyest lejjebb viszi a napelemek árát, ami pozitív hatással lehet a megújuló energia elterjedésére. Viszont ezen döntéshozataloknak lesz egy negatív hatása is. Az a sok gigawattnyi napelem, ami kiszorult a kínai paicról a kormányuk döntése miatt, valószínűleg nem élvonalbeli gyártók termékei és ezeket fogják nagyon alacsony áron többek között Magyarországra is “elsózni”.

Tehát jönnek az olcsó napelemek, de azoknak a minősége is alacsony lesz.

Napelem rendszer árak:

Egy komplett napelemes rendszer sok összetevőből áll. Az árat meghatározza a szolgáltatás (szerelés, ügyintézés) minősége és az anyagok minősége. Általánosan el lehet mondani, hogy egy átlagos háztartás villamos energia felhasználása ~3-4000 kWh/év. Egy ekkora fogyasztás kiváltása jó minőségű napelemes rendszerrel 1.300.000 Ft-tól 1.900.000 Ft-ig terjedő összegben valósítható meg. Ez egy megtérülő beruházás, ami a megtérülés után még 20-30 évig termeli az áramot, azaz jelenleg jobb befektetés, mint bármely banki kamatot adó megtakarítás.

Kérjen árajánlatot magas minőségű napelemes rendszerre magas minőségű kivitelezéssel: Árajánlat kérése

NAPELEMES PÁLYÁZATOK 2019

Napelemes és energetikai pályázatok, támogatások 2019-ben. Tovább

ARANYBÁNYA A NAPELEM

Mennyi idő alatt térül meg a napelemes rendszer? Miért jó befektetés? Mennyit hozhat egy napelemes rendszer? Tovább

NAPELEMES MÉRÉSEK

Miért fontos a napelem és a rendszer bemérése, műszeres vizsgálata? Miért kell időszakos felülvizsgálat napelemes rendszernél? Tovább

MFB HITEL NAPELEMRE

0% THM hitel napelemre, energatikai felújításra. Ingyen hitel, rejtett költségek nélkül? Tovább